Ungari ründab IMFi vihase reklaamikampaaniaga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari valitsuse tellitud kampaania IMFi vastu.
Ungari valitsuse tellitud kampaania IMFi vastu. Foto: SCANPIX

Keset vinduvaid krediidikõnelusi Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) käivitas Ungari valitsus rahvuslikus meedias potentsiaalsete abistajate vastu suunatud reklaamikampaania.

Ajalehereklaame ehivad sellised loosungid nagu «Me ei alistu IMFile!», «Meie oma iseseisvust ei ohverda!», «Mida me IMFilt tahame? Lugupidamist ja usaldust», vahendab Lenta.ru.

Lisaks sellele leidub «valitsuse info» rubriikidest suures kirjas trükitud pealkirju stiilis «Kinnisvaramaks? Ei!» ja «Peretoetuse kärped? Ei!».

Valitsuse esindajad õigustasid sellist viisi elanikkonna poole pöörduda sellega, et ajakirjanduses olevat avaldatud ebaobjektiivset infot IMFi ja Euroopa Liidu nõudmiste kohta.

Kokku kulutas Ungari valitsus kampaania peale 200 miljonit forintit (705 000 eurot).

Ungari pöördus mullu abipalvega IMFi ja Euroopa Liidu poole, kuna forinti väärtust tabas järsk langus ning riigi laenukulud kallinesid oluliselt.

Läbirääkimised kulgevad vaevaliselt. Ungarile esitatakse karme nõudmisi, mida aga Viktor Orbani valitsus täita ei taha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles