Ühistujuht: elektri ühishange pole parim variant

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Türil seitset korteriühistut juhtiva Irina Kaljusaare ühistud on kokku leppinud elektri ühishankes, see pole aga tema hinnangul elektriostuks parim variant.

Kortermajades elab 75 protsenti Eesti elanikkonnast ehk ligi miljon inimest, kuid segadust peagi avaneva elektrituru ootuses jagub korterielanike seas veel küllaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui kortermajas on võrguleping sõlmitud kogu ühistu peale, valib elektri müüja ka korteriühistu, aga kui lepingu on sõlminud korteri omanik, saab ka ta ise müüjat valida.

Elektri ühishanget ei pea Kaljusaar kõige paremaks variandiks, sest see võib ühistule tekitada lisaprobleeme näiteks võlgnikega, sest arved peab ühistu kõik kinni maksma.

Seega kui iga korteriomanik soovib ise hakata elektrit ostma, peab sellise otsuse vastu võtma korteriühistu ja muutma vastavalt võrguettevõtjaga sõlmitud võrgulepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles