Konkurentsiameti juht uurimise all

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vee hindade langetamine oli üks IRLi valimislubadus. Briti firma omanduses ettevõtte ja Eesti riigi mõõduvõtt käib kohtus, aga ka suhtekorraldusfirmade abil meedias. Praegu on küsimärgi all konkurentsiameti juhi Märt Otsa hea nimi.
Tallinna Vee hindade langetamine oli üks IRLi valimislubadus. Briti firma omanduses ettevõtte ja Eesti riigi mõõduvõtt käib kohtus, aga ka suhtekorraldusfirmade abil meedias. Praegu on küsimärgi all konkurentsiameti juhi Märt Otsa hea nimi. Foto: Peeter Langovits

Börsifirma Tallinna Vesi ja Eesti riigi mõõduvõtu pärast sattus uurimise alla konkurentsiameti juht Märt Ots – majandusministeerium kontrollib, kas Ots rikkus korruptsioonivastast seadust.

Enamasti avatud suhtlemisstiiliga Ots eile telefonikõnedele ei vastanud. Konkurentsiameti pressiesindaja Maarja Uulits vastas õige napisõnaliselt, et Ots pole teinud nendes ettevõtetes järelevalvet, kus tal on olnud osalus.

Tallinna Vesi saatis eile börsile teate, et majandusminister Juhan Parts on eelmise nädala reedel allkirjastanud käskkirja, millega algatas teenistusliku järelevalve. Otsa sobivust ametisse kaalus ministeerium juba ka aasta algul, mil Postimees kirjutas tema rikastumisest, kui ta müüs osaluse Kunda soojaettevõttes Fortumile.

Ka seekordsed süüdistused on seotud Kunda soojaettevõttega, milles Otsal oli osalus ja mille müügi järel tema juhitud ametkonnad kooskõlastasid ettevõtte soojahinna. Riiklikult kooskõlastatud soojahind määrab ühe kaugküttefirma kasumlikkuse.

Tallinna Vee juhi Ian Plenderleithi allkirjaga kiri, mille alusel juurdlus algas, süüdistabki Otsa peamiselt selles, et Ots sai oma ametikoha kaudu mõjutada Kunda soojaettevõtte müügihinda. Otsa juhitud ameti pädevuses oli hinnata varade väärtus, mille alusel ettevõttele tootlust määratakse.

Postimehe andmeil usub majandusministeerium praegu, et Ots pole seadust rikkunud ega ka ebaeetiliselt käitunud. Kui ministeeriumi audiitorid aga detsembri keskpaigas panevad ministri lauale teistsuguse info, pole Otsal ilmselt oma ametikohal enam pikka pidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles