Kreeka müüs teisipäeval edukalt lühiajalisi võlakirju

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde.
Christine Lagarde. Foto: SCANPIX.

Kreeka müüs teisipäeval 1,3 miljardi euro eest kuuekuulisi võlakirju, mille intress oli 4,46 protsenti ehk pisut madalam kui viimasel oksjonil septembris, mil see oli 4,54 protsenti.

Kreeka peab troika ehk rahvusvaheliste kreeditoride esindajatega kõnelusi, et saada järgmist, 31,2 miljardi euro suurust laenumakset. Kreekalt nõutakse laenu tingimusena 38 olulise meetme rakendamist enne Euroopa Liidu 18. oktoobri tippkohtumist.

Rahvusvahelise Valuutafondi tegevjuht Christine Lagarde ütles, et Kreeka on teinud edusamme, kuid neid on vaja kõigis valdkondades: eelarve tasakaalustamisel, struktuurireformide tegemisel ja finantsturu stabiliseerimisel.

«Lubadustest üksi ei piisa. Vaja on tegusid, mitte lobisemist. Meil ei ole uusi arve. Kõik on omavahel seotud, üks sõltub teisest,» rõhutas Lagarde.

Kreeka rahandusminister Ioannis Stournaras ütles ajakirjanikele, et troika kaalub Kreeka laenuprogrammi pikendamist kahe aasta võrra ehk siis aastani 2016. Ta tegi oma avalduse enne Saksamaa kantsleri Angela Merkeli visiiti Ateenasse, kirjutab uudisteagentuur TT.

Luksemburgis toimunud euroala rahandusministrite kohtumisel ütles rühma eesistuja Jean-Claude Juncker, et Kreeka on teinud edusamme, eriti viimastel nädalatel, kuid jõupingutused peavad jätkuma enne uut laenumakset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles