Anonymous'i häkkerid hurjutasid Eesti valitsust hoolimatuse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous.
Anonymous. Foto: SCANPIX.

Eile riputati Youtube'i videokeskkonda üles video, milles tuntud häkkerirühmituse Anonymous väidetav esindaja nimetab Eesti valitsuse tegevust rahva suhtes hoolimatuks ning lubab rühmituse reaktsiooni riigis toimuvale.

Videos väidetakse, et Eesti valitsus ei hooli rahvast ning tuuakse mitmeid näiteid sellest, kuidas oma elanike aitamise asemel on raha suunatud hoopis suuremate sissetulekutega ja parema sotsiaalabiga Kreeka abistamisele.

«Tervitus, Eesti valitsus! Siin Anonymous. Oleme täheldanud, et te ei hooli oma rahvast ega näita nende vastu üles vähimatki lugupidamist,» alustab videopostitus.

Näiteks toob anonüümne rühmitus, et Eesti valitsuse selgitused on viimasel ajal märkinud rahapuudust, kuid samal ajal leitakse Kreeka toetuseks 357,24 miljonit eurot.

«Eestlaste keskmine palk on 2,9 korda väiksem kui kreeklastel. Ka miinimumpalk on 3,1 korda väiksem.»

Videopostituses ei jäeta viitamata ka Eesti pensionitele, mis häkkerite rühmituse hinnangul jääb Kreeka vanurite riigitoetusele 6,1 korda alla. «Palku on vähendatud, kuid hinnad on samal ajal tõususuunda jätkanud,» märgitakse videos.

«See peab lõppema. Me pole teid unustanud, Eesti rahvas,» ütleb Anonymous lõpuks.

Video on üles laadinud AnonSwedenOp nimeline kasutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles